Изследване бе проведено във Великобритания. Средно може да се икономисат над 1000 британски лири (около 2 200 лева), а в някои случаи сумата надвишава 3000 британски лири. 

Собствениците на автомобили може да икономисат доста пари, ако при ремонта на колите си използват не нови, а рециклирани детайли, компоненти и агрегати. До този извод са стигнали специалистите от британската компания Warrantywise, занимаваща се с гаранционно обслужване на автомобили. 

Изследователите са сравнили цените на ремонта с употребата на новите резервни части и рециклирани такива. 

Било установено, че разликата в цената е просто колосална. В повечето случаи счупените компоненти на автомобилите подлежат на възстановяване, което е доста по-евтино, отколкото купуването на нови. 

Колите, на които гаранцията все още е в сила, се ремонтират само с нови части.

Собствениците на стари коли обаче все още не са задължени да правят същото, затова те може да икономисат, използвайки рециклирани възли и агрегати.  

"Дилърите рядко ви предлагат варианти за ремонта, защото просто искат да сменят старите детайли с нови. Но това не винаги е целесъобразно.

Да се ремонтира колата може и за по-малко коли, при което качеството няма да пострада", категоричен е директорът на Warrantywise Лоурънс Уитакър.


За да видите нагледно колко пари се пестят при употребата на рециклирани части при ремонта на вашия автомобил, посетете auto.blitz.bg