През някои дни сте наистина мотивирани в офиса, ядете от здравословни по-здравословни храни, чувствате се естествено заредени с енергия, дори сте забравили да пиете кафе, пише profit.bg.


В други дни нещата не стоят така розово. За да не се хвърляте от върхове в падове и обратно, изданието предлага да усвоите няколко ритуала, които ще ви гарантират успешна седмица.

1. Оправяйте леглото си
Малка стъпка, но с огромно значение. Отмятайки тази задача сутринта, вие се сдобивате с усещането, че сте постигнали нещо. Задали сте тон на остатъка от деня, дори на седмицата. Ако е събота или неделя, сменете спалното бельо. Проветрете добре, изтупайте възглавниците, забършете праха от рамката на леглото.

2. Изберете си мантра
Мантрите са много полезни. Независимо дали искате с тях да разсеете мрачни мисли или да се мотивирате за нещо, важно е да подберете такава, която ви пасва. Повтаряйте я през цялата седмица. Събуждайте се с тази мантра, вместо с обичайния списък със задачи за деня.

3. Запасете се със зеленчуци
Дори да не сте отявлен кулинар, когато сте се запасили с изобилие от плодове и зеленчуци за цялата седмица, вие вече сте една крачка по-близо до спазването на здравословно меню.

4. Планирайте тренировките
Обикновено планираме срещите и задачите си. Към този навик добавете и насрочването на посещенията във фитнеса. Ще се удивите колко мотивиращо и зареждащо действа физическото натоварване през седмицата.

5. Поставете си цели за седмицата
Когато знаете предварително кои са целите ви, ставате по-продуктивни през цялата седмица.

6. Погрижете се за себе си
Понякога имаме нужда от тотално презареждане. Не изпадайте в крайности. Грижете се за себе си редовно. Посветете си малко време, каквото и да значи това. Дали ще е маска за лице, игра с кучето в парка, поход в планината, няколко часа с любимо четиво в ръка, приготвяне на нова рецепта и т.н.

7. Отделете 30 минути, за да прочистите електронната поща
Не позволявайте на писмата да се трупат просто така. Те създават усещането, че имате още много неща за вършене.

8. … изключете телефона и компютъра
Например за 30 минути всеки ден. Тази детоксикация не само е ключова за физическото ви здраве, но и за вашия разсъдък.

9. Проверете банковите си извлечения
Накъде без финансов отчет? Проверете как вървят сметките, напреднали ли сте с целта си да съберете пари за така жадуваната ваканция през три морета? Задават ли се празници, които изискват повече разходи?

10. Маркирайте в календара си нещо, което да ви радва
Например предстоящ концерт, театрална постановка, изложба, премиера на филм…