Очаква се американският президент Доналд Тръмп да посочи за представител на страната в ООН Хедър Науерт. Всеки момент Тръмп ще обяви в Туитър официално решението си кой ще е човекът, който ще замени Ники Хейли, която подаде оставка през октомври, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Новината беше съобщена от „Блумбърг“, която се позова на свои източници от Белия дом. Все още не е потвърдена официално.
 
Хедър Науерт е бивш водещ и  кореспондент на телевизия „Фокс“ в периода от 1998 до 2005 година. За кратко тя се премести в Ей Би Си, а през 2007 година се завърна като водеща на предаването „Фокс и приятели“.
 

 
През 2017 година тя стана говорител на Държавния департамент – първата ѝ държавна служба. По-рано тази година тя беше назначена за заместник-секретар по публичната дипломация и обществените дела.
 
Още през ноември се появи слух, че тя ще бъде номинирана за поста в ООН, но не беше ясно дали е приела.
 

След като постъпи като говорител на Държавния департамент направо от „Фокс“, Науерт трябваше да работи под ръководството на държавния секретар Рекс Тилърсън. Известно е, че двамата изобщо не са били в добри отношения. Изолирана от шефа си и неговия най-близък кръг, тя започва да изгражда контакти с дипломати от кариерата. Било ѝ забранено да пътува заедно с Тилърсън и тя предприела самостоятелни пътувания в страни като Бангладеш и Мианмар, дори и до Израел, след като планираната ѝ визита в Сирия се провалила. През цялото време тя останала в отлични отношения с Белия дом.
 
Науерт започнала да се издига в йерархията, след като Тилърсън беше уволнен през март и на негово място беше назначен Майк Помпео. Прессекретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс описва Науерт като „отборен играч“ и „добро попълнение за администрацията“.

В телевизията тя води едно от любимите предавания на Доналд Тръмп – „Фокс и приятели“, където, според мнозина, тя е лицето и гласът на външната политика на правителството. Има магистърска степен по журналистика от Университета в Колумбия.
 
Тръмп оценява високо телевизионните качества на Науерт, която го впечатлила с комуникационните си умения. Изборът ѝ предполага, че президентът иска в ООН някой, който няма непременно да играе голяма роля за определянето на политиката на страната, с по-скоро ще има задачата да убеждава останалата част от света в нея, пише „Ню Йорк Таймс“.
 Секси журналистка стана говорител на Държавния департамент! Омайната красавица е сред любимките на Тръмп (СНИМКИ)

Науерт е на 48 години, омъжена, с две деца. 
 
Превод и редакция: БЛИЦ