Българка получи четири „да“ от журито в "X-Factor" Италия. 16-годишната Никол Палашчева предизвика фурор в най-популярното риалити за музикални звезди.


Никол Палашчева

В четвъртък четиримата съдии в шоуто се обърнаха, за да приемат Никол в голямото шоу. Във звездното жури са менторът на Maneskin и лидер на Afterhours - Мануел Агнели, популярният рапър и тийн идол Hell Raton, очарователната италианска певица EMMA и световноизвестният MIKA, който през 2007 г. подлуди всички с хита си "Relax, Take It Easy". 
  
Освен единодушното одобрение на звездното жури, българската тийнейджърка си спечели обожанието и на публиката. Многобройните й италиански фенове вече изписват с красиви букви на плакати името Nika Paris - псевдонимът, с който Никол става известна на "ботуша".

Един от най-известните музикални журналисти в Италия - Микеле Монина пусна tweet “Момичето от България печели, вие сте свидетели!”.
  Музикален ментор и продуцент на Никол е друга българка - Дарияна Куманова, която от години работи в Италия. Тя разказва: „Забелязах я още, когато беше на 9 години и я чух да пее в един конкурс, на който бях жури. Веднага усетих, че е невероятен талант. Изпълни песен на ZAZ на перфектен френски език и определено ме впечатли.

Още тогава й казах: „Когато станеш на 15 години, ще се видим“. Така най-популярната българка в Италия запомня тази среща и следва дълга работа от разстояние, а когато е възможно Никол пътува до Италия.

Последната година двете работят особено интензивно по метода на „пълното потапяне“ в музиката и в момента 16-годишната българка има 10 напълно завършени авторски песни.

С музика Ника се занимава от четиригодишна, когато започва да свири на пиано, на 6 години започва да пее, а 10 години по-късно вече композира. Всъщност Никол Палашчева не е съвсем непозната за българската публика. През 2014 г. тя беше един от най-енигматичните участници в реалитито на NOVA „Големите надежди“, а по-късно и в селекцията за детската Евровизия. В Италия Nika печели първа награда в конкурса „Pop, rock, jazz lab” и трета награда в “Sanremo junior”.


Източник: Нова ТВ