Екстравагантния тоалет на външния министър на Великобритания Борис Джонсън предизвика бурна дискусия в медиите. Джонсън попадна в обективите на камерите по време на сутрешния си крос в лондонския парк „Сейнт Джеймс”. Първият дипломат на Великобритания е облечен със синя тениска, суичър, къси хавайски панталони и червена шапка на главата.
В материал на „Дейли Мирър” се отбелязва, че е добре бившият кмет да избира дрехите си според сезона.  А „Дейли Телеграф” пише, че гвоздеят на тоалета му определено са нелепите хавайски шорти. „ Сън” обръща внимание на това, че въпреки топлото време, Джонсън бяга със дебело горнище. Журналистите на „Метро” пък държат да узнаят името на стилиста, предложил на министъра екстравагантното облекло.


 
Всички издания обаче единодушно отбелязват, че външният министър изобщо не се е притеснил от фоторепортерите и е продължил сутрешния си маратон все едно нищо не се е случило.

Спорният вид на Борис Джонсън е тема номер едно и в социалните мрежи. Мнозина признават, че облеклото му е успяло да вдигне настроението им, други пък казват, че след като са видели министъра, са се избавили от всичките си комплекси.
 
Борис Джонсън се прочу още като кмет на Лондон. Той успя да се превърне в своеобразна забележителност на британската столица и да си спечели славата на най-странния кмет в Европа. След референдума за Брекзит той стана министър на външните работи в кабинета на Тереза Мей.