69-годишната Линда Мимс от Холандия вся смут сред приятелите си и модератори в социалната мрежа, след като в групата й се смени фоновата снимка и започнаха да изчезват постове. Оказало се, обаче, че виновникът за всичко това бил пред очите й, макар и тя да подозирала разни митични хакери, пише Metro.

Една сутрин Линда поработила в градината си, след което си взела дълга вана. По-късно решила да провери групата си във Фейсбук, посветена на родния й град Татбери във Великобритания, на която тя и други нейни приятели били модератори. Влизайки там, изпаднала в ужас от видяното. От нейния акаунт някой сменил фона на групата и изтрил няколко поста.

Убедена, че не е правила нещо такова, Линда веднага позвънила на приятелката си Крис. Тя й казала й, че някой е хакнал профила й и трябва веднага да пише до модераторите на Фейсбук, което изплашената Линда веднага направила. Едновременно с това тя и Крис писали на останалите в групата и се извинили за неудобното положение. Линда веднага сменила всичките си пароли. "След това Линда ми позвъни и каза, че проблемът е решен. Тя намерила телефона си под Бо - нейното тригодишно куче, мелез между далматинец и лабрадор."Оказало се, че Бо седнал върху телефона на стопанката си и някак успял да го разблокира и да пусне сам Фейсбук. 

Осъзнавайки, че не са й виновни никакви хакери, Линда отново се извинила пред останалите в групата, но всички се смеели над нелепата ситуация. 

Превод БЛИЦ