Учени от университета в Маями за пръв път изследват проблемите със сексуално естество в порно-индустрията. Те установили, че всяка четвърта актриса по някакъв начин изпитва трудности от този род във връзка с работата си, а почти всички от актьорите трябвало да разчитат на хапчета за ерекция и в личния си живот, пише Daily Mail.

Учените установили, че порнографията оказва негативно влияние върху сексуалния живот не само на тези, които гледат подобна продукция, но и на тези, които участват като актьори в нея.

Правила си секс с най-добрия си приятел и вече съжаляваш за това? Нещата не са толкова страшни, стига да...

Проучването било проведено от уролога Джъстин Дубин, който изрази надежда, че откритията му ще помогнат на тези, които се сравняват с порно звезди.

Анализът на данните разкрива, че всеки трети порноактьор страда от еректилна дисфункция. На "работното място", 69% от тях използвали специални лекарства, а 58% признават, че прибягват до тях и в личния си живот. Учените били изненадани и от факта, че най-вече младите актьори използвали подобни лекарства. Изследването установило, че 84% от потребителите били мъже на възраст от 20 до 29 години.

Проучването засегнало и жените от порно индустрията. При тях станало ясно, че всяка четвърта жена, прекарала по-дълго време в бранша, страда от особена форма на сексуална дисфункция. 

Превод БЛИЦ