Жителка на канадския град Ледук, провинция Алберта, отиде на обществено почистване и намери писмо в бутилка, изпратено преди 28 години. Това предаде порталът Global News.

Мишел Швенглер помогнала за почистването на боклука на езерото Телфорд и видяла странна бутилка във водата с нещо вътре. Поглеждайки по-отблизо, жената осъзнала, че това е лист хартия, покрит с писменост. Тя извадила бележката и започнала да чете. Както се оказало, съобщението било написано от малко момиченце.


„Не те познавам, но бих искала да знам кой си. Може би би могъл да дойдеш при мен. Можеш да дойдеш в събота, 19 юни 1993 г.“, пише в писмото. Съобщението включва адрес, телефонен номер и рисунка на къщата.

Швенглер набрала посочения номер и оставила гласово съобщение, но никой не й се обадил. Тогава тя написала за находката в социалните мрежи. В рамките на един ден с нея се свързал човек, който казал, че е приятел с авторката на писмото от началното училище.

С тази информация Швенглер успяла да намери подателката Дарил-Ан Стефен. Канадецката смътно си спомнила, че тя и нейният приятел написали писмо и го хвърлили в езерото. Тогава тя била на осем години.

„Чудесно е да видите собствения си почерк след всички тези години“, каза Дарил-Ан. Тя също се изумила от рисунката на къщата. „Майка ми ще се радва да разбере, че съм нарисувала всички входове в къщата и съм посочила пълния ни адрес“, шегува се тя.

Превод: БЛИЦ