Докато САЩ правят амбициозни планове за колонизиране на Марс, не само НАСА, но и частни компании, като SpaceX на Илон Мъск, правят това, в действителност почти всички здравомислещи учени твърдят, че човечеството не е готово за такива космически проекти. 
Земляните не само още не притежават достатъчно високи технологии за пилотирани полети до Марс, ние дори не знаем какво ни очаква там. Например уфолозите и други независими космически изследователи са убедени, че все още има разумен живот на Червената планета и може да бъде представен като марсианци, които се крият от неблагоприятните условия на живот на повърхността дълбоко в планетата (има косвени доказателства за това, например, за хора, които си спомнят свои минали животи, в които те са били марсианци), и извънземни, за които се твърди, че са базирани на Марс от дълго време.

Не случайно виртуалните археолози постоянно намират артефакти и предмети, които не могат да бъдат от естествен произход в снимките на тази тайнствена планета. Тайванският уфолог Скот Уоринг неотдавна сподели това откритие. И въпреки че много изследователи са скептично настроени по отношение на този неуморим онлайн откривател, все пак нека да се запознаем с новото му "откритие":

А Скот открил входа към подземната (или по-точно, подмарсовата) база на извънземните, или в подземния свят на марсианците. Входът е просто огромен - няколко километра (вижте координатите на картата на Google Марс - 79 ° 26'47.94 "S 135 ° 26'51.84" E). И уфологът твърди, че е намерил този обект на карти на други подобни приложения - навсякъде е правоъгълна дупка, която природата никога няма да направи. Следователно не може да има грешка - това очевидно е вход. Друго нещо е, че засега не е ясно къде и от кого се направен този пасаж.

Дори ако това е просто изоставена база, виртуалният археолог отива още по-далеч в разсъжденията си, тогава тя може да бъде използвана в бъдеще от земните хора, когато трябва да намерим най-добрите места по време на колонизацията на тази планета.

Предположенията на Уоринг, както винаги, са смели и почти фантастични, а резултатите са учудващо „сензационни“. Но нека още веднъж да подчертаем: неговите "открития" привличат вниманието на десетки хиляди поддръжници и това все пак говори за нещо...

Превод: БЛИЦ