Крис Джоунс, който е експерт по НЛО, направи изявление, че всъщност повечето истории за отвличания от извънземни може да се окажат чистата истина. Освен това уфологът приема, че извънземните отдавна живеят сред хората, но досега умело са скривали този факт, съобщава Daily Star.

Джоунс казва, че дълги години изучава историите за това как хората са били отвлечени от извънземни. Той отбелязва, че всички те имат много общи неща. Уфологът също добавя, че извънземните може би вече са сред хората, но малко хора предполагат за това, защото те се крият и маскират добре. Личният опит на много хора и откриването на НЛО в различни части на планетата предполага, че има взаимодействие между човечеството и извънземните интелигентни същества.

Този въпрос стана още по-интересен за уфолога, след като правителството на САЩ започна да разследва 144 случая на контакти с неидентифицирани обекти, които са били регистрирани през последните 15 години. Американските военни приписват всички тези случаи на броя на неидентифицираните въздушни явления или незаконни въоръжени групи.

Капитан Шон Кейхил от своя страна каза, че те не изключват факта, че хората не се наблюдават само от извънземни. Извънземните може да имат желание да навредят на човечеството и затова внимателно да го проучват. Капитанът направи такива заключения, след като заедно с екипажа си се сблъска с подобен обект през 2004 г.

Превод: БЛИЦ