Българин е купил най-скъпото имение в Бевърли Хилс. Това съобщи списанието "Варайъти".


Това се оценява като най-скъпата имотна сделка в града от началото на годината.

Това е имотът бижу за $4 милиона в Бояна, който очарова "Ню Йорк таймс" (СНИМКИ) 

Имението е било продадено за близо 35 милиона долара. Самоличността на купувача, както обикновено, е замаскирана и все още не е официално потвърдена.

Посочва се, че следите водят към изтъкнат търговец на оръжие от България.

На скалите край нос Калиакра кацна къща, каквато досега в България няма! Уникални СНИМКИ 

Площта на имота е над 3 декара и половина. Сградата има 1325 квадратни метра застроена площи седем спални. Първоначално е била оценена за 55 млн. долара, така че купувачът е сключил изгодна сделка, купувайки я на значително по-ниска цена, заключава "Варайъти".

Но според списанието има някои следи към купувача – първо, изглежда очевидно, че той е чужденец; второ имението е придобито от юридическо лице, свързано с Христо Йорданов Христов; трето, това или един изтъкнат търговец на оръжие от България, или негов едноименик, уточнява bg-voice.

"Варайъти" описва историята на имота с площ 9 акра (3,64 декара). Сградата с 1325 кв. метра застроена площ и седем спални е завършена през 2014 г. при собственици бивш израелски военен и съдружници.

Домът предлага 7 спални – 3 на първия етаж и 4 на втория. Мастър бедрума е повече от огромен – почти 300 кв.м., което е два пъти повече от размера на средно-статистическо жилище в САЩ.

Таваните са високи близо 8 метра, а акцент в имението е 24-метров водопад, който се управлява от компютър – за него "Варайъти" пише, че ще "ви падне ченето".

Басейн, палмови дървета, които крият от любопитни погледи, кино зала и конферентна зала са друга част от екстрите в имението.

Първоначално е била оценена за 55 млн. долара, "така че Христов – или който действително е купил този колос – е сключил добра сделка, но разбира се това зависи от гледната точка", заключава "Варайъти".