Новината за пускането (обявено като предсрпочно) на новото кръгово кръстовище на бул. „Цар Освободител“ и новото трасе на бул. „Левски“ трябваше да зарадва варненци. Но уви – новата „придобивка“ е съсипана от коментари на шофьори, които забелязаха... наклона на кръстовището.

Пътен знак от Варна шокира цяла България (СНИМКИ)

В най-популярната шофьорска група във Фейсбук в морския град – „Виждам те КАТ – Варна“, мненията за ново кръстовище са просто съсипващи:

„Наклонено кръгово, хаха! Новата бъдеща ледена пързалка на Варна“

„...но пък при порой, ще бъде голяма атракция - рафтинг в градски условия с автомобили. СЯ вече ще ги стигнем *хамериканците, че и те такова нещо си нЕмат даже...“

„Абсолютно ужасно е... определено мисля да го избягвам всячески!“

"Архитектът на това кръгово и на Спортната зала май е един и същ... за съжаление !“ (коментарът намеква за приликата с извития покрив на Двореца на културата и спорта)

"Минах днес оттам и започнах едновременно да се смея и плача.“

„В Пиза си имат наглонена кула, във Варна си имаме - наклонено кръгово“

„Не зная кой е проектантът, нооооо трябва да си навие дипломата на руло и да я запали. Това кръгово е абсолютно безумие.“

Тъй като новината за пускането на кръговото се появи днес, мнозина скептични към хода на ремонтите шофьори решиха, че става въпрос за първоаприлска шега. Уви, не е така.

„За съжаление не е първоаприлска шега, ледена пързалка зимата, а по време на дъжд- рафтинг и отводняване на мазетата и гаражите на блокчетата отдолу. Отново проява на гениална бг инженерна мисъл и потънали в асфалта кървави пари“, коментира един от шофьорите.

Източник и снимка: Варна24