Сайтът за пътувания Trip by Skyscanner класира местата, където не е препоръчително жените да пътуват сами. Списъкът се базира на мнения и коментари на потребителки. В класацията попадат тези с най-ниски оценки.

Присъствието им в този списък не означава непременно да не ги посещавате, но определено значи, че трябва да бъдете внимателни.

4. Бахамите - Фактът, че посещавайки Бахамите, има шанс да бъдете изложени на редица рискове може да ви изненада, но точно поради големия наплив от туристи, нивото на престъпност на острова рязко се е повишило. Доклад на ООН от 2012-та сочи, че Бахамските острови са с най-високият процент на сексуални престъпления на Карибите. Съветваме ви да се движите в по-големи групи и да не излизате извън курортните зони. Да следите храната и напитките си, и какво слагат в тях.


Внимание, излежаването на плажа крие опасности, за които дори не подозирате

3. Индия - Държавата продължава да бъде честа жертва на терористични атаки. В миналото организации целенасочено са нападали обществени места, пълни с туристи – хотели, гари, пазари, кина и ресторанти. Съветваме ви да носите дълги, свободни дрехи, които покриват раменете ви. За препоръчване е още с пристигането си да закупите традиционни индийски тоалети. Приключвайте обиколките си преди да се стъмни. Сексуалните закани са често срещан проблем, затова в градове като Делхи ползвайте транспорт, определен за жени.

2. Египет - Миналата година множество терористични организации, включително Ислямска държава, извършиха редица смъртоносни атаки в Египет. Въпреки това държавата остава невероятно интересна и посещавана дестинация. Съветваме ви да уважите нормите за облекло. Избягвате да привличате внимание. Широки дрехи, които покриват китките, глезените и дори косата са за предпочитане. Контактът очи в очи може да бъде разбран като флирт, така че тъмни очила биха били от полза. Записвайте се в организирани групи за посещения на забележителности. В метрото ползвайте женските вагони. 

1. Мароко - Следващата държава с потенциално опасни места, където може да се случи терористична атака е Мароко. Правителството предупреждава посетителите си за зачестилите случаи на  джебчийство, автокражби и улични грабежи, особено в по-големите градове и туристически дестинации. Съветваме ви да носите чанта през рамо и да нямате видими скъпоценности. Избягвайте дрехи, разголващи корема, къси шорти и тънки презрамки. Ако се изгубите, не питайте мъж за посоката, а влезте в магазин и питайте жена. Научете полезни арабски и френски фрази.