Пловдивски общинар с революционно решение за транспорта на подчинените си. Кметът на район „Тракия” купи електрически триколки за чиновниците и ги прати на обиколки из кварталите с модерното возило.
"Много се надявам ние да сме пионерите на въвеждането на електрическите превозни средства в район Тракия, а и не само. Много ми се иска да променим мисленето на българите, на пловдивчани, и да го възприемат като едно нормално превозно средство, с което лесно се придвижващ от една точка до друга. Евтино. Бързо. Сред природата. И наистина много удобно", каза Костадин Димитров. 

Електрическите триколки са способни да изминават по 40 километра с едно зареждане. Според Димитров, мнението сред служителите към въпросните превозни средства вече започва да се променя, защото те наистина са удобни. 

Според изчисление на заместник-кмета, разходът за всеки 30 изминати километра е около 12 стотинки. 

Превозните средства са 4, но всички в общината може да ги ползва. Новата придобива е от 3 дни. 

"С тях виждам много по-добре нередностите в района", призна кметът. 

"Надявам се да прескочим нашия балкански манталитет и да гледаме към Европа. Надявам се, че подобен род придвижване да стане приоритет и за нас, българите. Возилото не определя нашия статус. Това е един прекрасен начин да стигнеш от едно място до друго", каза още Димитров.