Всички помнят ужасно смешния телевизионен гаф от миналата година по Би Би Си, когато по време на живо предаване анализаторът Робърт Кели беше прекъснат от собствените си деца, които нахлуха в стаята му докато дава интервю. Тазгодишният претендент за „тв гаф на годината“, обаче, е сътворен от котка, съобщава „Гардиън“.
 Рижавата котка се покатери на главата на полски историк докато дава интервю за холандска телевизия. Животинката е собственост на д-р Йержи Таргалски, който коментира „противоречивото отстраняване на върховния полски съдия Малгорзата Герсдорф“ от управляващата консервативна партия.
 
По време на предаването котката започнала да мяука и да се катери по дясното рамо на историка. „Ех, и ние търпим това?“, въздъхнал Таргалски, след като животното скочило на главата му.
 
Това се случило докато той говорил за присъствието на тайни агенти в някои държави и какво означава това за политическите промени там.
 
В материала на телевизия “Nieuwsuur”, обаче, не влезли кадрите с немирното животно. Котаракът, на име Лисио, все пак се появил във финалния вариант на интервюто, излъчено миналата седмица.
 

 Превод и редакция: БЛИЦ