Според британско проучване една жена се поглежда в огледалото над 70 пъти на ден. Тя ще се увери, че гримът ѝ е наред, косата е подредена, ще се огледа да види дали е пълна, предава "Дарик".

Но едно е да се погледнем в огледалото, друго е да си направим селфи. В огледалото винаги изглеждаме по-добре. Защо се получава така?  

1. Огледален образ

В огледалото не виждаме същинския си образ, виждаме го всъщност точно на обратно. И гледайки се всеки ден в огледалото, свикваме с обърнатия си образ. Така че ако не се виждате често на снимки, на практика нямате престава как изглеждате наистина. 
 
2. Моментен контрол

Когато се гледаме в огледалото, имаме пълен контрол над всичко - светлина, ъгъл, поза, изражение. Когато обаче се видим на снимка, всичко е вече минало. Ако искате да имате повече хубави снимки, репетирайте пред камерата на смартфона или пред огледалото.
 
3. Светлината

Мозъкът ни лесно се адаптира на всяка светлина и очите ни рядко намират разликата на живо. Камерата не работи по този начин и улавя всички тонове и сенки.  4. Обстановката

Когато се гледаме в огледалото, ние най-често сме у дома или някъде, където знаем какво да очакваме. Същевременно снимките в социалните мрежи са силно манипулирани и в крайна сметка рядко има общо с реалността.

5. Детайлите

Когато гледаме в огледалото, ние гледаме конкретна част от лицето си - устни, нос, очи. Рядко гледаме цялото лице. Като се видим на снимка обаче, виждаме целия "пейзаж".