Животът на предците ни определя нашата съдба

В повечето култури на нашата планета се смята, че предците играят решаваща роля в живота на следващите поколения. И дори не става въпрос за характеристиките на външния вид и чертите на характера, които се наследяват, пише "Труд".

Много религии твърдят, че съдбата на човек и дали той ще бъде щастлив в живота, зависи от предците. Следователно седемте племена (поколения), споменати в различни случаи, включително в проклятия, винаги са от голямо значение.

Родословното дърво на Фаравахар е във формата на диск с крила.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

Проклятието до седмо поколение се счита за най-ужасното сред много народи от древни времена. Още в митологията на древните гърци се споменава такова проклятие, наложено за детеубийство на Тантал, царя на Фригия. Но концепцията за седем поколения не произхожда от Гърция, а от Персия. Изложено е в "Книгата на предците", написана от основателя на зороастризма, пророк Спитама Заратустра.

Персийският пророк описва родословното дърво на Фаравахар, което се превръща в основна концепция на неговата религия. Изобразявано е във формата на диск с крила или крилато слънце. В опростена версия дървото изглежда като кръг, в центъра на който е човек, живеещ на земята в момента. Линии-клонове, свързващи го с предците му, се разклоняват от него настрани.

Заедно със самия човек се получават седем нива. Древните философи смятат, че човек трябва да познава своите предци до 7-мо коляно. В този случай е възможно да се определи произходът на определени черти на характера, да се открият причините за проблемите и дори да се предскаже бъдещето с висока точност.

Смята се, че хората, лишени от знания за своите предци, губят корените си и са обречени на провал и прекъсване на семейството.

Няма нищо сложно в структурата на родословното дърво на Фаравахар. Седемте човешки племена изглеждат така: Първото коляно е самият човек, който живее в настоящето време. Второто коляно са родителите, тоест двама души. Трето са бабите и дядовците, които са четирима. Четвърто - прабаби и прадядовци (8 човека).

Пето - пра-пра-дядовци, пра-пра-баби (16 човека). Шесто са дядовците на прадядовците (32човека ). Седмо - прадядовци на прадядовци (64 човека). Очевидно в наше време малко хора познават своите предци до 7-мо коляно. 

Никой не изисква това от нас. Но преди векове това е било много важно знание. През Средновековието благородниците прекарват много време и усилия, за да потвърдят своето потекло. Също така се случва някои предци да бъдат скрити, за да не развалят цялостната картина. Например, ако предшественик на аристократ се ожени за селянка, може да се срамува от това.

Религиозно значение

Родословията помагат да се потвърди чистотата на кръвта на семейството и често помагат при оспорвано наследство. Но в древна Персия нещата са още по-сложни. Родословието има религиозно и мистично значение.

Древните перси свързват всяко поколение с определен елемент и неговата енергия. Първото племе, тоест самият човек, който е в центъра на дървото Фаравахар, е свързан със слънцето. Родителите взаимодействат с енергията на Луната, която отговаря за здравето, емоциите и социалния кръг.

Третото племе - бабите и дядовците, предават интелектуалния компонент, общителност и таланти. Четвъртото е свързано с любовни сценарии и материално благополучие. Петото е волята на човек, неговата способност да постигне поставените цели и да поеме ударите на съдбата. Шестото коляно определя положението в обществото. Но седмото коляно, тоест прадядовците на прадядовците, се смята за най-важно. Те определят Фатум, тоест Съдбата.

Италианският криминолог и психиатър Чезаре Ломброзо, известен с идеята си за „роден престъпник“, изучава кръвните линии на няколко серийни убийци и открива модел. Всеки от тях има в семейството си хора, извършили убийства или най-малкото изключително агресивни и жестоки личности.

Но имаме късмет, че не само лошите качества се наследяват. Ние наследяваме положителни черти на характера и таланти от нашите предци.

Като се има предвид всичко това, става ясно защо проклятието до седмо коляно се смята за най-силно. Тези, които вярват в енергията на своите предци, са сигурни, че това ще унищожи не само живота им, но и съдбата на много поколения от техните потомци. Някои хора са толкова сериозни в това, че дори могат да се накарат да преживеят „психогенна смърт“ и да отидат в друг свят.

Разваляне на магията

Едно категорично не трябва да правим, ако смятаме, че имаме родово проклятие: да пренебрегнем признаците и да оставим случващото се без противодействие. Напротив, трябва да се действа срочно, защото ефектите от магията са тежки и докато се чудим, може да пострада още някой.

Маговете, ясновидците, ходжите и другите типове специалисти, които премахват магии и проклятия, твърдят, че качествено премахване е възможно само от професионалист, който има опит с подобни ритуали. Те твърдят, че въздействието е прекалено силно, прекалено добре закрепено във времето, за да се премахне с леки средства.

Оптималният подход е друг - да дадем ход на своята интуиция и да й позволим тя да ни заведе при правилния човек. Той трябва да ни се хареса и да изпитаме доверие към него. Не се доверявайте на магове или ходжи, които са ви антипатични и предизвикват вътрешно неприемане.

Проклятията се свалят, както магиите. Обичайните начини са яйце, светена вода, огън. Работи се нощем, на намаляваща луна. Бъдете внимателни и концентрирани, не претупвайте ритуала, отдайте му цялото си желание и енергия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук