Кандидатурата на Хекимян показва, че авторитетът на политическата класа в очите на гражданите е тотално изчерпан. Чисто партиен кандидат не може, според самите тях, да сервира кметския стол на столицата, дори на партия като ГЕРБ.

Това заяви политологът Слави Василев в профила си в социалната мрежа. Ето какво още казва той:

Аз лично не възразявам на подхода. Преди години подобна стратегия роди Румен Радев, който, надявам се ще се съгласите с мен, се еманципира от пратийното ръководство на БСП, с което спечелиха всички граждани.

Антон Хекимян е много по-голям шанс за София, отколкото Васил Терзиев, АКО самият кандидат има смелостта да отстоява своята независимост. За това обаче се изисква да имаш определен характер, или, казано иначе, ***ки.

Антон дали ги има, нямам идея. Знам, че по негово време, с изключение на края на този период, тоест последните три месеца, аз бях чест гост в ефира на bTV, а позициите ми не са били в полза на Борисов. Лично Антон ми се е обаждал в най-силния период, когато Радев вдигна юмрука срещу Борисов.

Антоне, пожелавам ти да имаш смелостта да осъзнаеш, бързо, че името ти е единственият ти капитал. Ако го продадеш, продадеш. Ако не, печелят всички, включително тези, които няма да гласуват за теб. В голямата политика винаги трябва да мислиш и за тях.

За съжаление за един месец няма как да разберем какво ще направиш. Според мен колкото по-малко се хабиш в обещания толкова повече авторитет и подкрепа ще трупаш. Направи каквото можеш, за да спреш далаверите им.

Ако не можеш да ги спреш, можеш да ги разобличиш от дистанция - тук имаш доста сериозни възможности. Вярвам, че контакти сред медии и анализатори не ти липсват. Знам, че никой няма да ти повярва, но този подход, повярвай ми, е единственият ти възможен. Всичко останало е равностойно на провал, най-вече за теб.

Няма да ти е лесно, но знае ли човек - може да покажеш характер.

Пожелавам ти успех!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук