С белезници беше докаран в съда обвинения в умишлено убийство на Димитър Малинов Рангел Бизюрев.

Пред магистратите неговият адвокат Делчо Джубелиев поиска 37 свидетели и 17 вещи лица, които са разпитвани в хода на съдебното следствие, да не бъдат призовани отново, а да бъдат разпитани само някои от тях.

Знакови адвокати защитават семейството и близките на убития Митко. Това са столичният адвокат Димитър Марковски и бившата пловдивска съдийка Евдокия Кемалова.

Защитниците настояха за разпит на всички.

Пред БЛИЦ адв. Марковски коментира, че има огромни разминавания в показанията на свидетелите.

На въпрос на медията ни, има ли данни близнаците да са преки участници в убийството и има ли четвърти човек, който да е замесен в зверството, за което майката твърди, Марковски коментира, че в именно в това се съмняват с колегите му.

Те искат това да бъде установено. В крайна сметка съдът разпореди нов разпит на всички свидетели и вещи лица.

Съдът конституира, като частни съдебни обвинители и граждански ищци, майката Атанаска Бакалова и малка сестричка на Митко - Даная. Двете предявиха искове, за нанесени неимуществени щети, в размер по 350 хил. лв.

Съдът уважи молбите на двете баби и дядото на Митко, като за нанесени неимуществени щети едната баба трябва да получи 100 хил. лева, а другите по 150 хил. лв. Гражданските искове до момента са за 1,1 милион лева.

Делото стартира по общ ред. Заради предстоящ разпит на свидетели то бе отложено и насрочено за 21,22,23 август и за 2 септември.

На излизане от съдебната зала в Пловдив охраната едва спря родните и близките на Митко. Те скочиха на Бизюрев.

Убиец, да гниеш в затвора“, крещяха те.

На 20 юли се навършва точно 1 година откакто Димитър бе убит в Цалапица.

Майката твърди, че той е бил заровен жив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Любомир БАКЪРДЖИЕВ, оператор, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!