27-годишният английски турист Дани Джеймс Нот, който преби възрастен шотландски летовник в коридора на 5-звезден хотел в Слънчев бряг по-рано тази седмица, остава в ареста. Това реши състав на Районния съд в Несебър. Адвокатът на Нот Веселин Анестиев заяви, че ще обжалва решението, предава "Дарик".

По думите му младият мъж за първи път постъпва така и няма обяснение за поведението си, тъй като не си спомня нищо. "Спомените му са до там, че е бил с майка си в някакво заведение, след което са с прибрали до хотела с такси", допълва още защитникът на англичанина.

По време на нападението, от което има видеозапис, Джеймс Нот е във видимо нетрезво състояние, когато посяга на възрастния мъж, който се придвижва с бастун. По думите на майка му, която  била свидетел на грозната сцена, той и тя работели много в Англия, но тъй като алкохолът там бил скъп, използвали почивките в Слънчев бряг, за да пият. Защитата на туриста твърди, че именно тя се е опитвала да усмири сина си. Въпреки че при обиск в стаята му беше открита спринцовка, той отрича някога да  взимал наркотици. 

Младият турист заяви, че не помни нищо от вечерта на нападението и много съжалява за постъпката си, за която  готов да плати.

След случилото се 27-годишният английски турист беше подведен под наказателна отговорност по бързата процедура. Англичанинът нападна в хотел в Слънчев бряг двама охранители и преби възрастен шотландец. Според магистратите има реална опасност британецът да се укрие или извърши друго престъпление. Затова той остава в ареста.