Касиерка в аптека е задигнала над 37 000 лв. от оборота, с който боравела. В продължение на почти година жената периодично "бъркала в касата", докато работила в асеновградска аптека, собственост на „Алфа хелт“ ЕООД.

За да прикрие действията си, тя подправяла документите, в които описвала наличносттаи дори "коригирала" вносните бележки, издавани от банката. 

Липсата на големи суми обаче не останала незабелязана и служителката била спипана в крачка. Срещу нея било повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в големи размери.

Установено било, че престъплението продължило за периода  21 ноември 2016 г. - 11 октомври 2017 г. Според прокуратурата касиерката е съставила три фалшиви акта, в които е описала касовата наличност през визирания период. Жената била обвинена и че е подправила съдържанието на на две вносни бележки издадени от банков офис в Асеновград. Според държавното обвинение тя е сменила датите на официалните документи.

В крайна сметка, асеновградчанката била призната за виновна по всички обвинения. Магистратите определили наказание "лишаване от свобода" в размер 3 години. Наказанието било отложено с 5-годишен изпитателен срок.

През следващите 5 години служителката няма да има право да заема държавна или чиновническа длъжност, или пък позиция, изискваща работа с оборот. Тя ще трябва да заплати и разноските по делото, възлизащи на 1 810 лв.  

Присъдата подлежи на обжалване и протест.