Кметът на Шемшево Кирил Ангелски е осъдил свой съселянин заради публични обвинения в корупция и обиди. Случаят е станал в началото на миналата година на общоселско събрание в присъствието на кметския екип на Велико Търново, общински съветници и местното население, пише "Борба".
С присъденото обезщетение от 7000 лв. Ангелски ще облагородява селото, информира самият той. Като част от наказанието на човека, който го обидил, съдията Владимир Страхилов присъжда и публично порицание по радиоточката на ответника.

Преди години предприемачи пожелаха да доразвият местната спортна база с изграждането на тенис комплекс край двата терена за футбол, на които се подготвят формациите на „Етър”. Пенсионерът Гено Генов, който е и стар противник на кмета, се явява на организираното по повода общоселско събрание и му отправя обидни думи и квалификации. Според свидетелските показания, Генов нарекъл Ангелски „тиквеник”, обиждал го публично и казал пред всички, че „чува шумоленето от парите от комисионите му”, визирайки проекта за спортния комплекс. Местният управник запазил самообладание и завел дело, а като свидетели докарал присъстващи на събранието. Впоследствие пък заради публичния скандал кандидатът да прави кортовете се отказал.

Според местните, бай Гено живеел точно до футболните терени, които са една от гордостите на Шемшево, и заради тренировките не можел да си изкарва на тях добитъка на паша. Многократно той и негови близки саботирали игрищата и даже опитали да срежат оградата и борчетата, засадени край нея. „Имаме запис как режат борчетата, който е предаден в полицията. Много пъти ми е казвал, че ще ме гони до дупка, защото му преча на животните. Не ми е проблем това, просто навсякъде има криви хора, които живеят по собствени правила и за жалост те противоречат на нормите на останалите”, обобщава случаят Ангелски.
С присъдените му средства местният управник планира инвестиции в спортната база, която привлича десетки спортисти и техните родители. Кметът Кирил Ангелски е един от доайените на местната власт и се ползва с добра репутация, най-вече заради изграждането на спортна база в селото.