Окръжен съд- Благоевград определи мярка „задържане под стража“ на 46- годишния Николай Яначков от Разлог, който бе привлечен като обвиняем за убийството на негова майка, пише struma.bg.

Мъжът, който е освидетелстван с ТЕЛК решение, касаещо психично заболяване, е приведен с охрана от следствения арест в затворническата болница в Ловеч за обстойно изследване.

Припомняме, че трагедията се разигра в четвъртък вечерта. Около 22:05 часа на 13.06.2024 г. на телефон за спешни случаи 112 е постъпил сигнал от жена, живееща в гр. Разлог, която съобщила притесненията си от неуспешни опити да се свърже със съседката си Райна Яначкова.

Изпратеният на адреса полицейски патрул установил струпване на живеещи наоколо хора. В къщата било открита безжизнена с прободна рана в гърдите 68-годишната  жена, чиято смърт била констатирана от медицински екип на Спешен център.

На място е бил задържан синът й – 46-годишният Николай с видимо порезна рана в областта на шията, който  бил транспортиран до МБАЛ- Разлог за операция. Установено е, че той е освидетелстван за психично заболяване.

Не е изключено той да се е самонаранил след като убил майка си. При извършеното  претърсване и изземване от местопрестъплението са иззети ножове, ножица, мобилен телефон и медикаменти.

Разследването се води  от Окръжна прокуратура-Благоевград, където е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 116, във връзка с  ал. 1, т. 3, вр. чл. 115 от НК – умишлено убийство на майка. Предстои назначаването на  съдебно- медицинска експертиза на обвиняемия, както и други експертизи във връзка с разследването на престъплението.