С 300 лева олекна портфейлът на ексхибиционист, разголил се на обществено място в Пловдив, реши районният съд. Скандалната случка станала покрай магазин от верига супермаркети в пловдивския квартал „Южен”, пише "Монитор".

На 2 юни т.г. около 14,30 часа извратенякът отишъл на бул. „Македония” до търговския обект и свалил панталона си. След това започнал, на публичното място, да размахва половия си орган срещу десетки хора по паркинга и край входа на магазина.

Очевидци на неприятната гледка подали сигнал в полицията и ексхибиционистът бил моментално задържан. Срещу него бил съставен акт за дребно хулиганство и той дал обяснения както в полицията, така и в съда. Пред магистратите пловдивчанинът казал, че съжалява и се разкайва за неприличните си действия. Според съдебния състав мъжът е нарушил обществения ред и спокойствие, но поради своята по – ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление по чл.325 от НК.

При определяне на наказанието, от съда са взели предвид смекчаващите и отегчаващите вината обстоятелства. Към първите били извършените самопризнания, самокритичност и изказано съжаление за извършеното. Поради всичко това съдът предпочел да наложи по-леката от предвидените в Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ) санкции, а именно глобата, тъй като задържането в структурно звено на МВР би било прекомерно тежка санкция за подобно нарушение, се  казва в съдебното решение.