Нова експертиза ще трябва да покаже дрогиран ли е бил Георги Семерджиев, когато в катастрофа миналата година на столичния булевард "Черни връх", където уби две момичета, докато караше без книжка и мина на червен светофар. Тя бе назначена днес от Софийския апелативен съд. 

По-рано днес се разбра, че първата експертиза на наркодилъра не е открила дрога. Едва втората е засякла метаамфетамин в кръвта на Семерджиев, който навремето бе арестуван за уреждане на мачове. 

"Самата проба обаче не е била съхранявана правилно", посочи адвокатът му Мирослав Христов, затова ще се търси друга кръв за новата експертиза

Назначената експертиза трябва да установи по какъв начин наркотикът, за който се твърди, че е открит в кръвта на Семерджиев, въздейства на организма и до какви реакции довежда. Също така за какъв период от време се разгражда в кръвта, както и в кой момент е възможно да е бил приет и по какъв начин. Ще се установява още и налични ли са кръвни проби от Семерджиев, както и достатъчно ли е количеството, за да се изследват.

В предходното заседание съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата. Тя все още не е готова. 

В днешното заседание отново не дойдоха двете свидетелки, във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях.

Сега съдът реши, че ще бъде направен нов опит те да бъдат призовани. Според адвоката на подсъдимия Мирослав Христов, ако отново не могат да бъдат открити или не се явят е възможно съдът да постанови принудителното им довеждане. 

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 декември.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук