При специализирана полицейска операция в Добрич са задържани 14 души, между които и обявен за общодържавно издирване за извършена кражба. Това съобщи на пресконференция изпълняващият функциите на окръжен прокурор Златко Тодоров.

При акцията, в която е участвала и жандармерията, в направлението за противодействие на битовата престъпност са проверени 387 души, както и девет заведения и търговски обекти в добричките квартали "Балик", "Изгрев" и "Иглика". 


Първа СНИМКА на шефа на "Калотина", арестуван с цяла смяна служители

Полицаите са установили, че всичките 17 души, срещу които се водят по повече от две досъдебни производства, спазват наложените им мерки за неотклонение, цитира БТА.

Проверени са и 53-ма от криминалния контингент и са образувани четири бързи производства за притежание на наркотични вещества и управление на моторни превозни средства след употреба на наркотици.

Полицаите са контролирали при специализираната операция и движението по пътищата, като сред съставените над 20 акта за административни нарушения най-много са за липсата на обезопасителни колани.

Акция се провежда и в Бургас. Има задържани по линията на битовата престъпност. Блокирани са всички входове и изходи на града и се правят проверки на леки и на товарни автомобили.