Миню Стайков е получил разрешение от Апелативния спецсъд да се лекува в Женева. Решението на магистратите е заради високата температура, която той поддържа и за която лекарите нямат обяснение, пише "Актуално".

Стайков е поискал да замине за Швейцария, след като е прегледан в Турция, но причината за високата му температура не е установена.

Прокуратурата е настоявала Стайков да не бъде пускан, тъй като има опасност да се укрие. Съдът обаче е изразил мнение, че подсъдимият има право на лечение и е трайно свързан с България и че здравословните проблеми са основателна причина да бъде уважено искането за напускане на страната. Разрешението е да отиде в Швейцария от 29 август до 7 септември.

Миню Стайков беше задържан през септември 2018 г. Срещу него има две обвинения. Едното е за участие в банда, създала фабрика за производство на нелегални цигари. То още се разследва. Второто е за злоупотреба Процесът се гледа в спецсъда от 2019 г. Бизнесменът беше в ареста от септември 2018 до февруари 2021, когато беше пуснат срещу гаранция от 200 000 лв.