Районната прокуратура във Варна предаде на съд 38-годишният Милен М. от Провадия. Той е причинил телесни повреди на мотоциклетист, като управлявал пиян, без книжка и с превишена скорост траурен автомобил.

Милен блъснал мотоциклетиста с катафалката на кръстовище, след като не спрял на червен светофар. Колата се движила с 35км над ограничението. Мотористът получил четири средни телесни повреди и на мястото била повикана пътна полиция. Оказало се, че освен, че превишил значително скоростта и не спрял на светофара, Милен шофирал след употреба на алкохол. Тест с дрегер показал 0,49 промила в кръвта, а съдебномедицинска експертиза, която да определи концентрацията на алкохол в кръвта, показала, че при ПТП, мъжът шофирал с 0,78 промила в кръвта.

Когато полицаите поискали документите му 38-годишният мъж им дал фалшив талон. Оказало се, че Милен няма книжка и е неправоспособен да шофира. Предстои делото срещу 38-годишния Милен да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, предвиденото в закона наказание е между 1 и 6 години лишаване от свобода.