Пловдивчанката Виолета Богданова, която се оказа истинска рекордьорка по нарушения зад волана, сключи днес споразумение с прокуратурата и се отърва само с условна присъда, пише trafficnews.

32-годишната шофьорка, която беше хваната да шофира дрогирана, без книжка и с прекратена регистрация на автомобила си, договори 11 месеца лишаване от свобода, отложено във времето за период от 3 години. Богданова трябва да заплати и 1000 лева, както и разноските по делото.

Във вторник тя призна изцяло вината си пред Пловдивския районен съд, което и даде право да получи по-лекото наказание.

Жената беше заловена на 14 декември 2022 г. от полицейските служители от град Хисаря, които патрулирали със служебния си автомобил. Униформените забелязали, че пред тях се движи автомобил мерцедес, който криволичел по пътя. Полицейските служители спрели немското возило, в което освен Виолета Богданова пътувала и малолетната ѝ дъщеря.

Започнали проверка на шофьорката, при която Богданова не представила шофьорска книжка, понеже нямала. В последствие се установило още, че управляваният автомобил е с прекратена служебно регистрация, като била констатирана и неправоспособността ѝ като шофьор.

Полицаите продължили с проверката, като била извършена проба с техническо средство за наличие на алкохол, както и за употреба на наркотични вещества с тест за еднократна употреба. Резултатът от теста за наркотици бил положителен и отчел употреба на амфетамин.

При последвало претърсване в дома на жената са открити над 7 грама от наркотичното вещество. Тя е отказала да даде кръвна проба за химически анализ. С полицейска заповед е била задържана за едно денонощие.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук