Селфита, купони, учене и работа - това представлява ежедневието в затвора на двойния убиец от Джебел Мерт Мехмед. Младият мъж разполагал със смартфон и интернет в килията въпреки строгия режим, а всеки ден се обаждал на майка си и свои приятели в родопския град. Това твърдят познати на родопчанина. 

От профила на Мерт във Фейсбук се правят същите внушения.

Майката на Мерт пък не спирала да се хвали пред роднини и близки с постиженията на сина си в затвора. Мерт завършил средното си образование, сдобил се и с китапи за готвач и курс за компютърна грамотност.

В същото време той работил, като по този начин щял да намали от присъдата си за зверското убийство, което извърши в Джебел. Майка му дори твърдяла пред близки, че Мерт ще бъде пуснат за няколко дни в отпуск и ще се прибере в родопския град.

В същото време младият мъж не спира да публикува във фейсбук профила си свои снимки от пандиза. На някои от тях е с приятели и видимо празнуват, на други пуши пура, а под един фотос дори е споделил, че се намира с авера си в Лас Вегас, Невада. На снимката на профила му е поставен фотос на известния рапър Ту Пак Шакур с надписи „Fuck the World” (чукай света) и „Само Господ може да ме съди”. Постнал е и цитат на Гоце Делчев.
 

От няколко месеца Мерт бил в затвора в Пловдив. Преди това излежавал присъдата си в Стара Загора, но при инцидент му била счупена ръката и Мерт бил преместен.

Припомняме, че джебелчанинът бе осъден на 28 години затвор заради убийството на Джейлян Юсуф и малолетната й дъщеря Джейда, извършено на 22 април 2014 година. Мерт се промъкнал с брадва в дома на 24-годишната жена с цел да я ограби. Джейлян се събудила и… последвали удари с брадвата върху двамата. В хода на съдебното дело пък стана ясно, че Мерт се е опитал да прави секс с трупа на Джейлян.Източник: 24rodopi.com

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!