Двама братя от казанлъшкото село Горно Черковище влизат за по близо 3 години зад решетките след споразумение с прокуратурата по дело за жесток побой над свой съселянин.

Пред Темида Ахмед и Мехмед Смаилови, познати като Стотинките се разкаяли за побоя, който посред бял ден нанесли на 50-годишния Галин Черъкчиев, който си позволил да им направи забележка да не хулиганстват в магазина, където имало дълга опашка, съобщава "Монитор".

Случаят е от 15 юни т.г. когато Стотинките нахлули в магазина и поискали да им осребрят печеливша капачка от бира. Продавачката Ангелина Пондева учтиво им обяснила, че осребряването може да стане само в общинския център или в някоя от магазините на големите търговски вериги, но видимо пияните мургавелковци продължили да искат своето си.

При намесата на Черъкчиев в употреба влезли юмруците и ритниците на побойниците, човекът бил проснат окървавен на пода, всичко било документирано от охранителните камери. Записът бил пуснат ден по-късно в социалните мрежи , а в Горно Черковище дошли полиция и жандармерия, защото имало опасност да избухне битка между българите и ромите от махалата.

„Тия двамата са непоправими, дано наистина постоят по-дълго в затвора, че селото да си отдъхне от скандалите им. По цял ден пият,не са женени, но имат половин дузина деца, разчитат на социалните помощи…“, коментира селският кмет Антон Антонов, който научи за присъдите над биячите.

За престъпното деяние от 15 юни Ахмед е осъден на 20 месеца затвор, а брат му Мехмед – на 18 при първоначален строг режим . Към тях обаче съдът е прибавил по още 12 месеца от присъди по предходни дела в изпитателния срок пак за побоища. Решението е окончателно и осъдените вече са приведени в затвора.