За първи път в Кърджалийско поставиха електронна гривна за бягство от правосъдие – на обвиняем за адска катастрофа със смърт. 24 часа под радиочестотен контрол вече е 38-годишният С. М. от Кирковско, който предизвика тежка катастрофа на пътя за „Маказа“, при която загина 68-годишен мъж от Фотиново, а 61-годишен бе ранен, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на свои източници. 

Катастрофата стана на 31 юли в района на село Птичар. „38-годишен водач на „Киа“ навлязъл в лентата за насрещно движение, без да изпреварва или заобикаля друго превозно средство, при което последвал сблъсък с „Опел“. 68-годишният шофьор на германското возило умира на път за болницата. Мъжът е от село Фотиново. Пътник в автомобила пък бе настанен за лечение“, съобщи тогава пресцентърът на МВР.

Виновният за ПТП-то мъж от село Върбен напуснал мястото на инцидента. Той бе установен на следващия ден.

След 72-часовото задържане, прокуратурата поиска от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за С. М., но състав на Окръжния съд приложи за първи път в региона строгата мярка „домашен арест с контрол чрез средствата за електронно наблюдение от Районна служба „Изпълнение на наказанията“.

С. М. , който е с поставена гривна с монтиран чип в нея на глезена, няма право да напуска къщата, в която живее в село Върбен. Той може да се къпе с устройството, но при опит да се освободи от него, в контролния център в затвора в София ще бъде получен сигнал за опитващ се да избяга от правосъдието обвиняем.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук