Окръжната прокуратура в Бургас е готова с обвинителния акт на 15-годишния Иван, който е обвинен в бруталното убийство на 11-годишната Никол в жк "Меден рудник".

Жестокото престъпление стана на 20-ти август м.г. в асансьора на 108 блок.

С обвинителния акт излязоха наяве страшни подробности около смъртта на ученичката:

Иван е прерязал вътрешната сънна артерия и е причинил силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта на Никол.

Тя е останала в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемала същността на ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в  кабината на асансьора, викала е за помощ. Осъзнавала е неизбежността на смъртта си, изживявала е тежки предсмъртни мъки.

Подсъдимият е нанесъл смъртоносния удар с нож в най-откритата  и незащитена част от тялото на момичето, а именно в нейната шия, почти пълно прерязал  вътрешната й сънна артерия, при което последвало силно кръвотечение. Иван е оставил умиращата Никол в кабината на асансьора, като затворил вратата  и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството, като макар и непълнолетен, подсъдимият е разбирал свойството и значението на извършеното от него престъпление.

Очаква се Окръжният съд в Бургас да насрочи заседанието си. Той е обвинен по чл. 116 от Наказателния кодекс - за убийство по особено жесток и мъчителен начин, но заради възрастта си присъдата ще бъде редуцирана и ако бъде принат за виновен, Иван ще получи ефективна присъда от 3 до 10 години. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!