Апаратът SOHO, следящ за дейността на Слънцето, на 16 февруари изпрати запис, който доста удиви изследователите на космоса и уфолозите. Работата е там, че в един момент нашата звезда изведнъж е изчезнала, тоест е загаснала, а след това отново се е разпалила, пише Езорейтър.

При това проблеми с работата на апарата се изключват, защото космическото пространство продължава да си е същото, на него се виждат звездите и другите обекти, но само Слънцето изчезва някъде, сякаш се изключва. Поради това, че изчезването е продължило само един миг, на Земята никой не го е забелязал, но странната аномалия е регистрирана от свръхчувствителната апаратура на слънчевата обсерватория (совместен проект на Европейската космическа агенция и NASA).

Щом Слънцето може "да се изключва", веднага заговориха конспиролозите и поддръжниците на всевъзможни фантастични теории, то се получава, че то не е онова огромно разпалено светило, за което ни разказват още от училище. Вероятно, това е някакъв портал, от които постоянно излиза енергия, или най-обикновена холограма. Последното може да се окаже до голяма степен истина, защото около Слънцето постоянно се наблюдават НЛО, при което, ако те бъдат сравнени със звездата, размерът на апаратите е съизмерим с този на Земята. И този път, веднага щом светилото отново се запалило, покрай него се бил промъкнал НЛО с гигантски габарити. 

А може би, Слънцето не е толкова голямо, и не е чак толкова далеч от нас, питат се привърженици на матрицата. На този факт се радват и поддръжниците на теорията за плоската Земя, защото изгасналото за един миг Слънце, макар и косвено, потвърждава това, че ние въобще не живеем в света, за който ни разказват от самото детство, внушавайки ни, че Земята е кръгла, че има Слънчева система, галактики, Вселена и така нататък... 

Превод и редакция: БЛИЦ