Американската програма "Аполо", в рамките на която астронавтите на НАСА, както се смята, са извършили няколко пилотирани полета до естествения спътник на Земята, е доста интересно и многозначно събитие. 

Виртуалните археолози съзряха на снимки от повърхността на Луната две НЛО и огромна пирамида. Дадената снимка е била получена от НАСА по време на американската мисия "Аполо-12".  

Уфолозите много пъти са се обръщали към американската космическа агенция с молбата да коментира дадените снимки, но от учените така и не е дошло някакво обяснение. 


Мисията Аполоб 12 стартира на 14 ноември 1969 година и става вторият полет на човека до Луната, при която екипаж стъпва на лунната повърхност. 

По време на мисията е направена снимка на повърхността на Луната с приблизителен мащаб 1:2000000. 

Въпреки това, че Лунната мисия на САЩ се е състояла между 1961 и 1975 година, разговорите и споровете за нея не затихват и днес. 

Някои изследователи са на мнение, че американците въобще не са летели където и да е, а всичките снимки и видеа са обикновен монтаж. 

Други са убедени, че мисията наистина се е състояла, но американците са се сблъскали с нещо непонятно на Луната, което е убило в тях желанието да ходят там отново. 

Превод и редакция: БЛИЦ