Вечният въпрос за съдбата на душата след смъртта продължава да вълнува умовете на учени и философи от векове.

Наскоро д-р Стюарт Хамероф и математикът Роджър Пенроуз от университета в Аризона представиха интересна теория, като твърдят, че човешкото съзнание има паралели с квантовата механика. 

Тяхната концепция за „организирана обективна редукция“ предполага, че съзнанието отразява не само мястото на човек във Вселената, но и природата на неговото съществуване. Според тяхната теория след смъртта мозъкът създава своя собствена реалност.

Д-р Сам Парния от Великобритания също подкрепя идеята за съществуването на съзнание след смъртта.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

Докато изследва случаи на оцеляване след сърдечен арест, той открива, че много пациенти съобщават за мистериозни преживявания. 

От чувства на радост и мир до срещи с починали роднини, тези истории ни карат да се замислим какво може да ни очаква след смъртта.

„Днес в науката ние наричаме душата съзнание, за да можем да проверим теорията от научна гледна точка. Имаме доказателства за това, че част от нас, която ни прави уникални, не изчезва след смъртта“, каза д-р Парния.

Изследователите предполагат, че може да е възможно човек да се върне към живота след смъртта в рамките на няколко дни. 

Как обаче може да стане това не е известно. Учените продължават да изследват тази мистериозна област, опитвайки се да разрешат една от най-големите мистерии на човечеството.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук