За много хора време без смартфон или лаптоп, може да се окаже цяла вечност. Но смразяващ модел призовава хората да прекарват по-малко време пред екраните, пише glasnews.

Изследователи създадоха гротескната визуализация за бъдещето на човечеството, а именно “Минди”. Според тях именно така може да изглеждат хората след едва 800 години. Всичко това в резултат от влиянието на технологиите върху живота ни.

С прегънат и дебел врат, ръка, която е извита като кука и дори втори чифт клепачи. Така според изследователите ще изглежда човекът на далечното бъдеще.

Моделът е създаден с Toll Free Forwarding, начин на визуализация на това как технологииге влияят на телата ни.

„Проучихме научни изследвания и експертни позиции по темата, преди да работим с 3D дизайнер, за да създадем човека на бъдещето, чието тяло се е променило физически поради последователната употреба на смартфони, лаптопи и други технологии“, се обяснява в становище на авторите на модела.

Представяме ти 1500 лв. онлайн казино Бонус на efbet.com


Вековете гледане надолу към нашите смартфони или нагоре към компютърните екрани ще доведат до прегърбена поза, твърдят изследователите.

Междувременно ръцете ни ще бъдат трайно формовани във формата на кука, след като постоянно държам смартфоните.  Освен това,  може да има промяна и в лакътя – постоянен ъгъл от 90 градуса, причинен от типичното позициониране на ръката, която държи устройство.

„Поддържането на лакътя свит за дълго време – най-често, докато държите телефона си – може да разтегне нерва зад лакътя и да окаже натиск върху него“, добави д-р Джорджевич.

Часовете гледане надолу към телефоните ни ще доведат не само до прегърбени гърбове, но и до по-дебели вратове, според визуализацията.


„Когато работите на компютър или гледате телефона си, мускулите в задната част на врата трябва да се свият, за да държат главата ви изправена“, обясни д-р К. Даниел Рий от New York-Presbyterian Orch Spine Hospital .

„Колкото повече гледате надолу, толкова по-усилено трябва да работят мускулите, за да поддържате главата си изправена.
„Тези мускули могат да бъдат прекалено уморени и болезнени от гледане надолу към нашите смартфони и таблети или прекарване на по-голямата част от работния ни ден на компютри.“

Други гротескни характеристики, които можем да очакваме, включват по-дебел череп и по-малък мозък, както и втори клепач, за да се предотврати прекомерното излагане на светлина.

 


„Хората може да развият по-голям вътрешен клепач, за да предотвратят излагането на прекомерна светлина, или лещата на окото може да е еволюционно развита така, че да блокира входящата синя светлина, но не и други светлини с висока дължина на вълната като зелена, жълта или червена“, казва Касун Ратнаяке от университета в Толедо.

Да се надяваме, че плашещаката промяна, очертана от изследователите, няма да се осъществи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук