Срещата с Медина и Люлюзин, които са пострадали от катастрофата с  автобуса – убиец на АМ "Струма“, се оказва трудна задача за журналистката Айше Сали от БНТ. От първо лице тя се среща с двамата годеници в клиниката по изгаряния на Пирогов. Оказва се , че срещата е кратка 10 – 15 минути.

По думите на журналистката те искали да чуят близките си, но нямат интернет и връзка с тях. Причината е в скъпите тарифи за разговори между България и Северна Македония.

"Дадох им телефона – щях да се разплача, когато чух отсрещната страна -  "хей, хей, как сте?" … показаха операциите си, Медина е с обинтовани ръце, а нейният годеник и помага да се храни“.

Люлюзин, който е спасителят от фаталната нощ е счупил прозореца, защото нещата бързо се са случили, към два през нощта става ударът на автобуса в мантинелата. По негови думи първо следва сблъсъкът, а след това е избухнал огън, за секунди автобусът е бил в пламъци.

Медина избраницата на Люлюзин няма глас след огъня. Освен с обгорели ръце тя има и операция на крака.


кадър БНТ

От срещата си с Айше Сали двамата  са поискали бюрек – баница и sim карти за телефон.
 
"Днес ще им ги занеса. Фактологията на катастрофата спря да ме интересува. Имат ли нужда от нещо“ – разказва журналистката за срещата си с двамата годеници, които се очаква да бъдат изписани от Пирогов до дни и преместени в Северна Македония. Но това зависи от стиковането на здравните служби на двете страни.


кадър БНТ

Има вероятност Люлюзин да си  тръгне по – рано, но Медина ще остане за долечение - разказват наблюдаващите лекари.