Втори ден председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е в област Стара Загора, за да се срещне с членове и симпатизанти на ДПС.

Заедно с евродепутата Атидже Вели и кандидатите за народни представители от областта, зам-председателят на ДПС и водач на листата в старозагорска област Халил Летифов  бяха в община Гурково, където се срещна с жители на Гурково и село Паничерево. Лидерът на ДПС проведе и разговор с кмета на общината.Екипът на Централния лъч присъства и на предизборен митинг в Чирпан.

В изказванията си пред жители Карадайъ заяви „30 години сме посочвали пътя за развитие в нашата страна -  с любов, с единение, с толерантност, със защита на правата и свободите, със защита на демокрацията, с изграждане на държавност на база демократични принципи.“Карадайъ направи коментар и оценка относно политическата реалност  в страната.

„След 10-12 годишно безцелно пребиваване във властта, днес виждаме отстъпление от демокрацията, от правата и свободите, криза на демокрация, криза на държавността, държавни органи, които се опитват да вършат партийна и политическа дейност и  да бъдат в услуга на някои хора, които ги помним като модел от 90-те години. Тези модели отдавна са изчезнали от нашето политическо битие.

Със 7-ми номер ще гласуваме за честта и достойнството на всички български граждани. Демокрацията се нуждае от защита.“ призова Карадайъ и допълни „Няма място за тези, които нарушават законите и със силови методи се опитват да налагат на подчинение."