Лидерът на "Атака" и кандидат за президент Волен Сидеров се оказа без опоненти в студиото на предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия. 

Политикът заедно с представители на партия "Воля" и Национално обединение на десницата трябваше да дебатира по темата "Ковид кризата и икономическото й отражение". От другите две формации обаче незнайно защо отказали да изпратят свои представители. 

"Съжалявам, че не приеха да участват в дебата. Не зная защо са решили така. Аз нямаше да споря с тях, щях само да изразя мнението си", каза със съжаление Сидеров. 

"Искам да попитам Румен Радев, генерала, който събра надеждите на много хора, между другото и моята, защото аз смятах, че той ще се развие като политик, ще бъде на нивото да защити българската национална идентичност и интерес, но не се оказа на това ниво, и бих искал да видя защо той не участва в диспутите, а изпраща хора, които го подкрепят.

Разбирате ли, в нея има един стар синдром - царят го играят другите, а той се представя за царя. Излизат някакви личности, които са заслужили в  спорта в изкуството, и казват: Аз съм за него.

Аз нямаше нито да го обиждам Румен Радев, нито ще го нападам, просто исках да го попитам няколко неща. Например, защо позволи България да стане американска база, защо продължава тази политика, как загина майор Терзиев, какво се случи с офицера в Чешнигирово. Нека да се защити, нека да каже какво мисли, някъде може да спорим, ама да има дебати, сега тука какво, аз съм сам в това студио", допълни Сидеров.

Припомняме, че покрай едно от последните гостувания на Сидеров в телевизионно студио се разрази страшен екшън.  
Лидерът на "Атака" отказа да застане до останалите кандидати зад трибуната си и напусна студиото на предаването „Тази неделя” по bTV.

"Екип на bTV прави ПР кампания на Луна заради това няма да застана там и да се включа в дебата. "Искате да размажете нещата и да ги превърнете в евтино шоу. Аз няма да участвам в този панаир", категоричен бе Сидеров.