Водачът на листата на „БСП за България“ в Бургас Петър Кънев реагира лаконично след провокацията на конкурента си от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

„Изненадан съм от заглавието на интервюто на Любо, защото „трябва ми битка с БСП, но те нямат кого да ми изпратят” или „само така могат да възбудят хора като мен“ звучи много деликатно“, заяви пред "Флагман" г-н Кънев.

Рибар от Бургас: Петър Кънев никога никого не е предал или подвеждал ВИДЕО

„Първо, ако трябва да излиза някой срещу Любен Дилов, явно той има предвид мен като водач на листа в Бургас, а не Румен Гечев, за когото говори.

Второ, малко съм изненадан, че Любо има нужда от това да бъде възбуден от Петър Кънев, още повече че всички знаят моето отношение към Истанбулската конвенция и към джендърството“, пошегува се той.

Според Кънев обаче водачът на листата на ГЕРБ-СДС не е показал достатъчна подготовка.

„И понеже Любо го познавам добре и е мъж, та дрънка, искам още един път да предупредя, че когато човек на такова ниво – водач на листа, дава интервюта с подобни заглавия, трябва да бъде малко по-обран, малко по-стегнат и най-вече професионално подготвен, защото, за да говориш по проблеми, свързани с икономика, екология, инфраструктура или развитие, се искат доста повече познания от това, което Любо показва“, добави Кънев в коментара си.