Лидерът на НСФБ и кандидат за депутат Валери Симеонов хвърли бомба пред БЛИЦ, свързана с причината за развода с ВМРО.

„Прогнозата ни за влизането в този парламент е да стигнем 6 – 7% даже и повече, това е констатирано от всички социологически агенции. Това коментира пред БЛИЦ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Сериозна и тежка новина, която съобщавам за първи път пред вашата медия е истината за коалиционното партниране с ВМРО. Много често ние воювахме срещу решения, които са прокарани от ВМРО.

Коалицията, която предполага съвместни действия, по-скоро представляваше сблъсъци. Така например – промяната на Закона на акцизните стоки, повишени акцизите, внесено от ВМРО; промените, свързани с малките бензиностанции и дребните търговци на горива.

Тези най-тежки битки в подкрепа на дребния бизнеса, сме ги водили срещу нашите партньори от ВМРО. Не получихме подкрепа за Закона ограничения срещу шума, срещу пораженията на хазарта и срещу най-злокобната фигура на прехода Васил Божков и тогава не получихме подкрепа.

За съжаление Нашата коалиция съществуваше формално, а не като съюз между две партии, които подкрепят своите решения и предложения“, хвърли бомбата Симеонов.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!