Скъпи приятели и съмишленици, Благодаря на всички, които гласуваха за ВМРО - Българско национално движение и преференциално за мен. ВМРО ще продължи да се бори за отстояването на българския национален интерес и за патриотичната кауза. Борбата продължава, защото България е над всичко.

Това заяви след изборите бившият зам.-социален министър и кандидат-депутат от ВМРО Султанка Петрова. 

ВМРО претърпя сериозен удар на парламентарните избори в неделя. Партията остана извън 4-процентовата бариера и ще бъде извън следващото Народно събрание, защото за нея са гласували само 3.52% от избирателите.

За сравнение през 2017 г. ВМРО влезе в парламента в коалиция с НФСБ и АТАКА с 9.38% и беше трета политическа сила в миналото 44-то Народно събрание. 

ГЕРБ е първа политическа сила, но преднината й трудно ще й позволи да състави правителство. Изненадата на тези избори е грандиозният пробив на "Има такъв народ". Формацията на Слави Трифонов е втора политическа сила.

Рязък спад в подкрепата за БСП нареди левицата на трето място. Събраната от протестите вълна пък сработи за Демократична България и Изправи се! Мутри вън!, които са съответно на четвърто и шесто място. Хората на Христо Иванов изместиха ДПС за петата позиция.