Нека не злоупотребяваме с думата единение. Това призова вицепрезидентът Илияна Йотова пред членовете на Инициативния комитет, който издигна Румен Радев и самата нея за втори мандат за вота на 14 ноември.

Тя напомни протестите през лятото на миналата година и изтъкна, че винаги площадите раждат промяната. Йотова поясни, че свободата я носи всеки в себе си и да може да избираш и призова да не се използва за дребни политически интриги. По думите й няма по-важна цел от България.

Единението не е просто сбор или аритметика, а една невидим нишка", каза още Йотова.

188 души се събраха в НДК тази вечер за провеждане на Учредително събрание на комитета. Сред тях са много популярни личности.

В зала 6 на НДК са тв водещата от БНТ Ева Кикерезова, актьорът Павел Поппандов, бившият военен министър Бойко Ноев от правителството на Иван Костов, лекари, първият космонавт Георги Иванов, диригентът Йордан Камджалов, легендарният футболист Емил Костадинов, ексволейболистът Владо Николов, кинорежисьорът Стефан Командарев, китаристът Иван Лечев.

Трима ще ръководят Инициативния комитет - журналистката Ана Заркова, д-р Цветеслава Гълъбова и г-н Камджалов. Те бяха избрани за съпредседатели от ИК. 

Филип Станев и Станислав Балабанов са представителите на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" в Инициативния комитет.

Две дами ще представляват и новата формация "Продължаваме промяната" около Кирил Петков и Асен Василев. По трима изпратиха БСП и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". 

Бивши адмирали и генерали също са сред учредителите. Участват и много кметове, основно от левия спектър, както и евродепутати, актьори, журналисти.