Няма да има никакви резки промени в политиките, които води Министерството на образованието и науката, ще работим в режим на пълна прозрачност и публичност в решенията, които вземаме. 

Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков на церемонията в МОН при получаването на поста от досегашния министър Красимир Вълчев. 

Церемонията по предаване на властта в МОН премина със символично предаване на училищния звънец. Вече бившият министър на образованието Красимир Вълчев изрази увереност, че проф. Николай Денков ще се справи с предизвикателствата в сферата на образованието като служебен министър. От своя страна проф. Денков благодари за добрата работа на министерството досега. 

„Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат по начина, по който са планирани и по който са подготвени от досегашния екип на министерството. Няма да променяме нищо, защото времето е много кратко и системата трябва да знае, че нещата ще се случат така, както са подготвени“, каза Проф. Денков. 

Денков изтъкна, че през последните четири години се вижда напредък във всички основни области, за които отговаря МОН - училищното образование, висшето образование, науката. 

„Във всяка от тези области екипът може да се гордее с това, което е постигнато, каза служебният министър на образованието за работата на своя предшественик на поста“, добави той.

През следващата седмица МОН ще представи приоритетите си и новия екип във ведомството.