Задържаха 11 души при полицейска акция във Враца. Сред тях е лихвар от близкото село Мраморен. Други двама пък са прибрани в ареста за наркотици, предаде Нова тв.

Извършени са проверки на физически лица, адреси и автомобили във Враца и селата Мраморен, Нефела, Осен, Краводер и Баница.

В частен дом в село Нефела, обитаван от криминално проявен мъж, са намерени и иззети 31 000 лева и 800 евро, талони на автомобили, незаконно оръжие - 2 пистолета  и боеприпаси, множество документи - „Запис на заповед“, договори за покупко-продажба на автомобили, тефтерче с имена, дебитни карти и др. Собственикът на имота се е занимавал с лихварска дейност.

В дворно място на частен имот в село Мраморен са открити 42 растения канабис с височина 150 см с общо тегло листна маса около 3 кг.

При обиск на мъж във Враца са намерени 12 пакетчета, съдържащи кокаин, а в жилището на същото лице е открита електронна везна, сгъвки с кокаин и канабис.

В рамките на операцията са извършени проверки на 14 адреса, 89 автомобила, проверени са и 148 души. Образувани са 3 досъдебни производства и 1 бързо полицейско производство, съставени са 8 акта и 29 фиша по Закона за движение по пътищата.


Като съпричастни към извършване на различни по вид престъпления, за срок до 24 часа, са задържани 11 души.