14-годишно момиче от Баничан, системно пребивано от баща си, преди дни е направило трети опит за самоубийство и в момента е на системи в реанимация. За ужасния инцидент съобщават жители на гоцеделчевското село Баничан, пише "Топ преса".

След пореден жесток побой, нанесен й от бащата Чудомир Петров, момичето е настанено в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ в отделението по реанимация. Величка Ш. е на системи, тъй като след побоя е направила пореден опит за самоубийство, като е погълнала значително количество хапчета, съобщават потресени жители от селото.

От Баничан добавят още, че Чудомир Петров е бил  непрекъснато пиян и  редовно  пребивал 14-годишната си дъщеря Величка. Тя е ученичка  в училището в село Баничан  и за побоищата над нея  знаят и учителите, и директорката  на школото.14-годишното момиче е известно и на докторите в болницата в Гоце Делчев, тъй като тя често лежало там след поредните побоища. Преди месец, отново след  напиване, Чудомир пак  пребил дъщеря си, а тя, за да се отърве от издевателствата на пияния си  родител, скочила от вторият етаж на къщата им в Баничан с цел самоубийство и отново е била на лечение в болницата.  Настоящият опит за самоубийство на 14-годишната Величка от Баничан е трети по ред вече. Селото е притеснено че следващият опит на момичето може да бъде фатален а престъпленията и издевателствата над нея от родният й баща  да останат ненаказани.

За предния случай преди месец, местните  от Баничан разказват ,че момичето само повикало полиция  за да й помогнат. Баща й бил  предупреден с протокол от полицейските  органи  но побоищата продължили.

Директорката на училището в Баничан след последния случай  от преди дни е уведомила  отдел „Закрила на детето“. Очаква се  бързата и адекватна реакция на всички институции в община Гоце Делчев за спасяването  на 14-годишното момиче.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ