Още е рано да се твърди с категоричност дали е имало замени на горски земи със задни дати след влизане на закона за забраната им. Това каза градският прокурор на София Николай Кокинов пред Дарик радио. „Имахме такива данни, обезпечихме доказателствен материал. Събрали сме документацията, събрали сме каквото ни интересуваше от въпросните дневници, трябва да ги анализираме, за да кажем с категоричност да или не”, уточни той.
Той не се ангажира със срок, в който това ще се случи. По думите му законоустановения срок е 60 дни, но прокуратурата ще успее за по-кратко време.

Повече от 15 служители на Министерството на земеделието и храните вече са разпитани по случаи със заменките на земи, но засега е твърде рано да се оповестяват каквито и да било официални данни, обяви Кокинов. По повод публикации в пресата за дупки в документацията, той потвърди, че има такива, но отказа да даде повече подробности.

По повод обвиненията на опозицията, че всичко това е политическа акция градският прокурор на София заяви, че много не се интересува какви твърдения изказват в политическото пространство. /БЛИЦ