Роднините на Румяна Ержанова от Девня я издирват безуспешно вече 10 дни, пише provaton.bg. Според близките ѝ от Гъбената махала 17-годишната тийнейджърка работела като камериерка в курорта „Златни пясъци“.


Тя тръгнала за работа на 24 август и повече не се прибрала вкъщи. Хората са много притеснени и умоляват всеки, който има достоверна информация за местонахождението на Руми, да се обади на тел. 0895 216 237 или на 0896 194 112. Предлага се и възнаграждение.

Колегите от „Девня – древна и модерна“ са успели да се свържат по телефона с една от родствениците на момичето, която обаче не знае в кой хотел е работила Румяна. „Комшийката ѝ намери работа, аз не знам“, обяснила жената. Според нея е нямало индикации, че на 24 август с момичето се случва нещо нередно.

„Всичко през деня е било 6, даже с колегите си се пуснаха на живо във Фейсбук, но изведнъж изчезна и така вече 10 дни“, разказва родственицата на момичето. Тя допълва, че полицията е уведомена за случая.
 

“Преди малко пак бях в районното. Обадиха ми се да ми кажат, че Румяна днес е била забелязана с мъж и жена в квартал „Аспарухово“ във Варна. Сводници ли са, какви са – не знам… Жената я натикала насила в една кола и къде е сега Румяна – един Бог знае“, сподели през сълзи родственицата на момичето.

Близките на Руми твърдят, че е в неизвестност от 24 август. Проверка във фейсбук профила ѝ показва, че в късните вечерни часове на следващия ден, 25 август, неколкократно от нейния акаунт е била актуализирана профилната ѝ снимка