Десетки българи преживяха кошмарно пътуване с бързия влак от София до Варна – то е продължило повече от 20 часа. Сред пътниците е Надежда Андонова, която разказва пред bTV как е успяла да се прибере в дома си в Добрич.

„На гарата в София се качихме в 22:55 часа, но в 6 часа сутринта се оказа, че сме на гара „Завет“, където престояхме 11 часа. Ние бяхме в спален вагон. Повечето хора спяха, но имаше и такива, които се бяха събудили и бяха забелязали, че влакът прави някакви странни движения – спира, пак тръгва за кратно, но отново спира“, разказва Надежда.

Жената споделя, че в ранните часове на деня са им казали, че по трасето има паднали клони и дървета, както и че е има повреда в контактната мрежа. Никой не се наел да обясни кога движението на влаковете ще бъде възстановено.

„Тези 11 часа бяха много дълги. Какво ли не ни мина през главата. Много сме благодарни, че поне не ни спряха отоплението. Поне бяхме на топло. Въпреки това се притеснявахме, защото не знаехме докога ще се наложи да чакаме“, каза още тя.

Надежда Андонова призна, че от БДЖ са им предложили да ги извозят с автобус, но с уговорката, че не е ясно дали пътищата са отворени.

„Притеснихме се, че автобусът може да закъса някъде по дългия път“, каза още тя.

Според нея основният проблем е бил в липсата на комуникация. „Голяма част от хората бяха останали без вода и никой не им каза, че сме на гара и те могат да слязат и да си напълнят вода. Ние тръгнахме по купетата, да им го кажем“, сподели още жената.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук